“MẸ NẤM” PHẠM “GIỚI HẠN TỰ DO NGÔN LUẬN MỸ”

(Mother Mushroom`s breach of “U.S. Free Speech Exceptions”)

Xin Lưu ý: Công cụ “Tìm Kiếm Video” [Không Quảng Cáo] – b* Để xem video mới nhất (Bấm vào Filter bên góc phải. Sau đó chọn Date bên menu trái.)

“Mẹ Nấm,”(MN) Nguyễn Ngọc Như Quỳnh đang bị phẫn nộ dữ dội bởi các cộng đồng hải ngoại, nhất là hâu duệ VNCH là những người mỹ gốc Việt, họ đang phục vụ nước Mỹ và tuân hành tuyệt đối vị Tổng Tư Lệnh, tức là Tổng Thống Hoa Kỳ Donald Trump.  Rõ ràng rằng MN đã phạm những điều hạn chế hay “Ngoại trừ Tư Do Ngôn Luận Hoa Kỳ,” vì MN bày tỏ tự do ngôn luận (TDNL) không được luật pháp bảo vệ, tức Tu Chính Án Thứ Nhất, và các vi phạm này hầu như luôn bị phạt ở tòa hộ hay tòa hình nếu bị thưa.  Mọi công dân đều biết.

Tiếc thay, Mẹ Nấm cố thực tập quyền TDNL nhưng hoàn toàn không hiểu bộ luật “quyền căn bản” (Bill of Rights) tức là 10 Tu Chính Án Đầu Tiên trong đó có Tu Chính Án Thứ Nhất (TCA1) nói về quyền TDNL và những “Ngoại Lệ TDNL Hoa Kỳ” Chị ta đã vi phạm.

Theo tài liệu phổ thông đại khái như: “Có những điều ngoại lệ trong tự do ngôn luận ở Hoa Kỳ (U.S Free Speech Expressions), tức là những loại ngôn luận không được bảo vệ bởi Tu Chính Án Thứ Nhất (TCA1). Theo Tòa Tối Cao HK, Hiến Pháp HK bảo vệ TDNL nhưng cho phép giới hạn những loại ngôn luân như là:  gian trá, xúi giục bất tuân vô luật lệ, phỉ báng, hạ uy tín và vu khống” Đây chỉ nêu phần liên hệ xúi giục nói không trung thực thôi.

Tin hay không vẫn là sự thật, Mẹ Nấm đã lạm dụng “những giới hạn TDNL Hoa Kỳ” nêu trên hầu hết luôn bị phạt bởi tòa án HK nếu bị kiện.  Những lời tuyên bố Chị ta như sau:

“Đừng nghe lời lãnh đạo.” Phản bác: Xúi giục bất tuân vô luật pháp, tội hình!

“…Trump chính là sứ giả tuyệt vời nhất của Chúa, với sứ mạng làm nhiễu thông tin, với sứ mạng cản trở việc chữa trị nghiêm túc và gửi càng nhiều người về với Chúa càng nhanh càng tốt.” Phản biện:  Vu khống, chế giễu và nhạo báng tổng thống và tôn giáo, tội hộ!

“TT Trump nói trước quên sau, nói sai về thuốc chloroquine/hydroxychloroquine coi thường sinh mạng dân chúng.” Phản bác: Bôi nhọ, vu khống, hạ uy tín Tổng Thống, tội hình! 

“Nhớ cho kỹ: Chỉ 2 gờ-ram đối với người nhiễm, có bác sĩ bên cạnh mà còn chết thì đừng có đùa với chloroquine/hydroxychloroquine nhé!” Phản bác: Gian trá, đặt chuyện, tội hộ! 

“Nước Mỹ không vĩ đại, không cưu mang.” Phản bác: Hạ uy tín, chê bai nước Mỹ, tội hộ!

“Hành pháp Trump xử dụng lại các khẩu trang củ.” Phản biện: nói xấu, hạ uy tín, tội hộ!

“Bon cờ hai màu, loại đầu bò, lưu manh và vô học.”  Phản bác:  Phỉ báng, mạ lị, hạ uy tín tập thể người Việt tị nạn, tội hộ!

Theo hiểu biết thông thường, tất cả những lời trên đều bịa đặt, xuyên tạc không có thật, vi phạm các điều “ngoại lệ hay hạn chế TDNL Mỹ,” nó có thể bị phạt về hộ hay về hình. MN không còn có thể viện lý do cho rằng quyền TDNL muốn nói gì thì nói mà khộng bị xử lý.

Đừng nhập nhằng đánh lận con đen với công luận Mỹ cho rằng “ở VN tôi nói thì bị công an, còn bên Mỹ nói thì bị bề hội đồng không khác gì nhau.” Hãy nghĩ điều này! CSVN không hề tôn trọng quyền TDNL. Ở Mỹ, quyền TDNL cho mọi người nhưng phải có trách nhiệm.  Nên nhớ rằng, nếu Chị thực hành sai quyền TDNL thì người khác cũng có quyền TDNL tương tự để phản biện Chị hay kiện Chị ra tòa nếu cần, dựa trên TCA1 và luật phỉ báng & vu khống.  Tự do và công lý cho mọi người đó là luật công bằng ở Mỹ.  Công dân ai cũng hiểu.

Nhận xét ngu xuẩn với tư duy kém, Chị ta cho rằng nước Mỹ không vĩ đại, nhưng xấu hổ cho Chị, bởi vì IQ của Chị thấp quá không thể hiểu được cái vĩ đại của nước Mỹ.  Nếu không vĩ đại, thì làm sao nước Mỹ cứu được gia đình Chị qua đây?  Tổng Thống Trump muốn phục hồi nước Mỹ vĩ đại, bởi vì các chính quyền tiền nhiệm đã làm vĩ đại của nước Mỹ suy yếu, thí dụ, cựu TT Obama đã bị Trung Quốc buộc phải xuống máy bay bằng cửa hậu một cách mất thể diện.

Tư duy Chị quá kém cho rằng Chị lưu vong ở Mỹ không phải nhờ TT Trump, mà là do chính sách Hoa Kỳ. Ai đã ký lệnh cho phép Chị vào Mỹ? Quyết định là quyền của Tổng Thống Trump. Chị thật là một kẻ vô ơn bạc nghĩa ngu xuẩn đáng ghét!

Nếu nói về nhân cách và lòng trung thành với nước Mỹ, Mẹ Nấm” không những là người đâm sau lưng TT Trump, mà còn vô ơn đối với Đệ Nhất Phu Nhân Malania Trump và nhân dận Hoa Kỳ, đặc biệt là những người Mỹ gốc Việt hay người Việt tị nạn mà Chị ta gọi “bọn cờ hai màu.” Gọi thế có nghĩa rằng MN, mặc nhiên, đứng về phía cờ đỏ và kính yêu bác Hồ như Chị ta đã từng thú nhận với nhà hoạt động Huỳnh Thục Vi ở VN.

Chị và gia đình sang mỹ được phần lớn nhờ giới trẻ cống hiến nhiều tiền và công xuất cùng với BPSOS của TS Nguyễn Đình Thắng chuyển tiếp thơ của con gái Chị đến tay Đệ Nhất Phu Nhân Melania Trump, bây giờ “Chị nói móc họng” vô ơn họ.  Hành động này chỉ người CS mới có.

Theo nhiều tin xấu trên mạng, người ta đang nói thêm nhiều chi tiết về điều MN đã làm sau này, sau khi Chị ta đã thú tội và hứa với công an trong tù, có thâu băng. Dư luận nghi ngờ Chị ta sau này trở thành cò mồi, trong khi nhiều người biểu tình đã bị bắt bớ đánh đập còn Chị ta thì an toàn trong nhiều cuộc xuống đường phản đối. Người ta còn nghi ngờ MN không thật sự là đàn bà can đảm khi xem băng video chiếu lại Chị ta run rẩy khi thú tội với công an.  Khó mà tin được các giải thưởng của Chị ta mà không có dính líu với phe tả hay CSVN dính lìu vào.

Ngoài những tù nhân lương tâm tốt và những nhà hoạt động chính trị nổi tiếng trong và ngoài nước, điển hình như Trần Huỳnh Duy Thức, Huỳnh Thục Vi, Mã Tiểu Linh, Pham Thanh Nhiên, Đặng Chí Hùng, Trương Quốc Huy Và Trần Quốc Hùng, còn nhiều nữa rầm rộ lật tẩy Chị ta khai thác mẹ già 2 con thơ (phim Mẹ Vắng Nhà) để làm mũi lòng đồng bào tị nạn hải ngoại.

Tóm lại, Mẹ Nấm thật là khủng khiếp! Chị ta tỏ ra ngạo mạng và ngang ngược cãi rằng Chị ta có quyền TDNL và chửi những người đã phản bác Chị. Chị ta quả là một tị nạn hai mang trá hình nguy hiểm hay tù nhân lương tâm giác ngộ!  Môt dấu hỏi lớn là tại sao nhà đấu tranh tự do MN bây giờ đứng về phía CSVN chống Mỹ, là một quốc gia hàng đầu về tư do, dân chủ và NQ???

Kết luận, 5 năm thường trú trước khi thành quốc tịch Mỹ là thời gian để chứng tỏ hạnh kiểm và kiến thức nước Mỹ tốt hay xấu.  Khốn thay, trong khi nước Mỹ đang bị đại dịch coronavirus hoành hành, dân Mỹ trong tình trạng tử vong, NNNQ, Mẹ Nấm, tuy chỉ ở Mỹ mới 17 tháng chẳng biết gì, viết bài đả kích TT Trump và chê bai nước Mỹ đủ điều.  Chị ta còn lộ chân tướng trắng trợn phủi ơn Tổng Thống, cũng như miệt thị những người ân nhân. Thử hỏi, làm sao Chị ta có thể tuyên thệ trung thành với nước Mỹ?

Thomas Pham    

(Mùa tháng tư đen của đại dịch Vũ Hán, bilingual)

MOTHER MUSHROOM`S BREACH OF “U.S. FREE SPEECH EXCEPTIONS”

Thomas Pham 

(Black April of Communist pandemic)

Mother Mushroom” (MM), Nguyen Ngoc Như Quỳnh, is under heavy fire from overseas Vietnamese communities, mostly, the descendants of Republic of Vietnam who are Vietnamese Americans serving America and absolutely obeying the Commander in Chief or the Pres. of the United States, Donald Trump. Obviously, MM has breached the “United State Free Speech Exceptions,” for her types of free speech aren`t protected by First Amendment and this violation is almost always punished, if sued, at civil or criminal court. Every citizen can know.

Regrettably, Mother Mushroom tries to exercise the right to freedom of speech but she hasn`t quite learned the “Bill of Rights” that are the First Ten Amendments, including First Amendment about the right to freedom of expression and “U.S. free speech exceptions.” She has violated.

According to general material, “Exceptions to free speech in the United States refer to categories of speech that are not protected by the First Amendment. According to the Supreme Court of the United States, the U.S. Constitution protects free speech while allowing for limitations on certain categories of speech such as: Fraud, speech inciting lawless action, defamation libel and slander.” Just included crimes: inciting and false statements only.

Believe it or not, Mother Mushroom has abused types of free speech exceptions, or limitations that are almost always punished by US courts. Her statements are as follows:

“Don`t place trust in the leader.” Rebuttal: Inciting lawless disobedience action, crime!

“…Trump is the exact wonderful messenger from Lord, with the mission of misinformation, with the mission hindering serious treatment and sending more souls to Lord as soon as possible.” Rebuttal: Fraud, slander, in mockery of President and religion, civil wrong!

“President Trump, absent-minded, misspoke of chloroquine/hydroxychloroquine disregarding human lives” Rebuttal: Defamation, libel and slandering leader, crime!

“Keep in mind: just 2 grams toward to the infected person, even attended by doctor, still died. Don`t joke with chloroquine/hydroxychloroquine!” Rebuttal: Fraud, civil wrong!   

“America is not great and not burden bearing.Rebuttal: defaming, trashing, civil wrong!

“Trump administration utilizes used respirator masks.” Rebuttal:  Defamation, civil wrong!

“Bunch of ‘two-color flag’ and of cow head, hooligan and uneducated.” Rebuttal: Libel, defamation of reputation of all Vietnamese refugees, civil wrong!

Per common sense, all above-mentioned false statements of fact violate the “US free speech exceptions” that may be punished at civil or criminal court, NNNQ must no longer invoke “the right to freedom of expression to speak whatsoever without punishment.

Don`t mislead American public by claiming that “speaking out in Vietnam, I faced security police, but now in America, I confront people in the same way.”  Think about this! Communist Vietnam doesn`t respect the right to freedom of expression. In America, free-speech law for everyone but each must be held responsibility. Keep in mind that if you wrongly practice the right to freedom of speech, the others also have the same free-speech right to refute you or sue you if necessary, basing on First Amendment or libel & slander law. Liberty and justice for all that is the fair U.S. laws for everybody. Any ordinary citizen can know that.

Making silly judgments with poor thinking style, she argues that America isn`t great, but shame on you, because your IQ is too low to know the greatness of America. If not great, how could America bring you and family here? President Trump wishes to restore Great America, because the greatness of America has been undermined by previous administrations, for example, former president Obama being forced by China to humbly exist plane by rear door.

Your thinking style is very poor, claiming that your US exile is not thanks to President Trump, but because of the U.S. policy.  Who did sign the order for your permit to enter America? Making decision is President Trump`s authority. You`re really a silly thankless bastard!

If thinking of her conduct and allegiance to America, Mother Mushroom has stabbed not only behind President Trump`s back, but she is also ungrateful toward First Lady Melania Trump and American people, especially, Vietnamese Americans or Vietnamese refugees that she calls bunch of two-color flag.  That means that MM, of course, sides with the red flag and holds uncle Ho in high esteem as she ever confessed to Huynh Thuc Vi activist in Vietnam.

You and family coming over here is thanks to the most young Vietnamese Americans, who offered their money and efforts, working with Dr. Nguyen Đinh Thang`s BPSOS forwarding your daughter`s letter to First Lady Melania Trump, but, now you say mocking and ungrateful words. Only Communist has this rude behavior.

As to a lot of bad news on Internet, people are talking more details about what NNNQ did later on, after she had confessed and promised with public security agent in jail (available video tape). Public opinion is in doubt that she became decoy when many demonstrators who were beaten and arrested, but she remained safe in many street protests. People still doubt that MM isn`t really a courageous woman when seeing her replayed video tape revealing she shivered in confessing. It`s hard to believe her awards without involvement of the left or Communist Vietnam.

Besides good prisoners of conscience and prominent activists in and outside Vietnam, typically, Tran Huynh Duy Thuc, Dang Chi Hung, Huynh Thuc Vi, Trương Quoc Huy, Ma Tieu Linh, Pham Thanh Nhiên, Tran Quoc Hung, still many more are debunking her exploitation of old mum and little children in film “Mother Absent from Home” to make Vietnamese compatriots emotional.

In brief, what a terrible Mother Mushroom! She exposes excessive arrogance and defiance, arguing that her right to freedom of speech and insults those who rebuke her. She is indeed a dangerous stealth two-faced refugee or prisoner of conscience feeling repentant! One big question is why freedom fighter Mother Mushroom, now siding with Communist Vietnam, resists America, the top nation of freedom, democracy and human rights???

Conclusion, 5-year permanent resident before U.S. naturalization is the period needed to prove whether good conduct and pretty knowledge of America. Unfortunately, while America is suffering coronavirus outbreak, people are in fatalities, NNNQ, despite of ignorant 17-month permanent resident in U.S., writes articles slamming the President Trump and trashing America for everything. She also blatantly denies President`s favor, as well as insults her benefactors. So, how can she take citizenship Oath of Allegiance to the U.S. in the future?

Đã xem 529 lần

Giới thiệu từ Quán văn

  • Nhạc Phật Giáo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.